Helle Waagner

Hvorfor er jeg socialdemokrat – En personlig historie

Jeg er født i en familie med en hjemmegående mor og en far, der arbejdede ved jernbanen. Senere blev han revisor, da jeg var seks år.

Vi boede i et dejligt blokkvarter i Randers. Kvarteret passede godt til mig, idet der var masser af liv på godt og ondt med alle mulige slags mennesker.

Da jeg var otte år blev min mor ”enlig mor” uden arbejde og penge. Jeg blev skilsmissebarn som socialt ikke var i høj status i 60érne. Min mor var gået ud af 7. kl. og havde ikke en uddannelse. Heldigvis havde min far og mor en fælles værdi, der handlede om at uddannelse var meget vigtigt og vejen frem. Og det mantra var i særdeleshed socialdemokratiets i den periode. Kvinder skulle på arbejdsmarkedet, der var brug for ekstra arbejdskraft.

Min mor kom først på fabrik, senere fik hun med de nye uddannelsesreformer mulighed for at tage en HK uddannelse som enlig mor med tre børn. Og der var i den grad brug for mig i min familie. Som storesøster kørte jeg eksempelvis i en længere periode som 8 årig mine brødre til børnehaven, og jeg havde en hel del huslige pligter.

Jeg mærkede vigtigheden af et solidarisk og stærkt fællesskab, hvor uddannelse var i fokus, som ”hovedvejen” til det gode liv. Heldigvis var jeg også vild med skolen, og jeg havde mange gode venner. Jeg elskede viden og mennesker, og jeg var nysgerrig! Så vejen var banet for, at jeg blev en glad og ofte en dygtig elev i folkeskolen, senere i gymnasiet, på læreruddannelsen og kandidatstudiet. Og det har bestemt været vigtigt for det gode liv for mig, som har ført til, at jeg har arbejdet med mennesker som lærer, dagplejeleder og som underviser på pædagog- og læreruddannelsen i mange år.

Som voksen og med børnene godt i vej, blev jeg politisk aktiv. Jeg var taknemmelig for det gode liv, som jeg havde. På det tidspunkt havde jeg energi og lyst til som politiker at være med til at bidrage til at videreudvikle vores dejlige Nordfyn både som levested for os borgere, men også med henblik på trække naturen i en mere bæredygtig retning. Og jeg er meget taknemmelig for, at mange borgere via deres stemme på mig til tre kommunalbestyrelsesvalg har gjort det muligt.

Frihed, lighed og solidaritet er hovedværdier for mig.

Derfor er jeg socialdemokrat.

 

 

Webmaster