Helle Waagner

Samfundssind giver lys i mørket

Alle vegne på Nordfyn oplever jeg, at der udvises samfundssind under corona-krisen. Vi står sammen – ved at holde afstand! Livet har forandret sig radikalt for os alle. Her i Nordfyns Kommune har vi pt. 15 borgere, som er smittet med covid-19 virussen og 2 personer er indlagte.

Jeg er dybt rørt over, hvor gode vi nordfynske borgere er til at stå sammen på afstand og hjælpe hinanden. Plejepersonale, frivillige, naboer, venner og familie giver enestående støtte til syge, ældre og svage. Mange ringer en ekstra gang til farmor eller sætter en blomst foran deres syge nabos dør. Sundhedspersonale, servicepersonale, lærere og pædagoger konkler med genåbningen af Nordfyns institutioner. Nordfynske beboere mødes på gaden og synger sammen for fællesskab mod coronaens isolation. U12 drengene fra Otterup Bord- og Idrætsklub spiller sammen hver for sig. Og over hele Nordfyn kan man lige nu finde mange innovative løsninger på at holde og få hjulene i gang i vores lokale butikker og virksomheder.

Nordfyn efter Corona

Som socialdemokrater kan vi se tilbage i historien med stolthed, idet vores parti har ført os sikkert gennem kriser. Vi socialdemokrater har altid prioriteret velfærd og arbejdspladser først. Det bliver vi ved med! Nordfyn modtager via udligningsreformen 45,8 millioner kroner, men de kan blive ædt op af varslede kommunale budgetoverskridelser i 2020 for 41,3 millioner kroner. Så hvis liberale kommunalpolitikere drømmer om skattelettelser, vil det gå ud over kernevelfærden på Nordfyn. Vi skal i stedet fortsat holde hånden under vores syge, ældre, børnefamilier, sundhedsvæsen og arbejdspladser.

Arbejdsløshedstallet er fløjet i vejret her i kommunen. Siden 10. marts har 204 flere meldt sig ledige. Vi skal sikre politiske initiativer, så vi kan stimulere den nordfynske økonomi klogest, så vi kan få gang i beskæftigelsen. På Nordfyn kan vi bl.a. skabe arbejdspladser ved at accelerere den grønne omstilling gennem et §17.4 udvalg. Dette drøftes i den kommende tid i Socialdemokratiet. I 2017 gik Nordfyns Radikale til valg på en grøn dagsorden, men trodsede alligevel egne idealer og gik i valgforbund med Morten Andersen og Venstre, der ikke har grøn politik som mærkesag. Mon ikke de Radikale på Nordfyn, med fordel til næste kommunalvalg kan kikke mod Socialdemokratiet, der har højere ambitioner for grøn omstilling. Så vil der være mere troværdighed i den radikale kurs.

 

Med venlig hilsen
Helle Waagner
Medlem af kommunalbestyrelsen for Socialdemokratiet

Webmaster