Erhvervspraktik har spillet en rolle for mange af os igennem tiden. Vi husker nok følelsen af et rigtigt arbejde, følelsen af spænding om mandagen, når vi trådte ind på erhvervspraktikstedet – Og stoltheden af at gennemgå arbejdsforløbet, når man gik hjem om fredagen. Det betød noget. Nå, ja, så slap man jo også for at sidde på skolebænken i en uge. For mit eget vedkommende tillige nye bekendtskaber.

Der er for mange unge, der ikke kommer i erhvervspraktik i 8. eller 9. klasse. De oplever ikke et rigtigt arbejdsliv. Det skal der laves om på. Erhvervspraktik i 9. er godt, bedre hvis det er 8. og 9., men allerbedst hvis erhvervspraktikken er både på 7., 8. og 9. årgang.

 De unge skal afprøve deres drømme holder drømmen? De skal prøve kræfter med arbejdslivet. Se en arbejdsplads. Prøve et eller flere job af. Alle unge skal ud i virkeligheden – inden de tager et valg om ungdomsuddannelsen, og dermed deres fremtid.

Jeg og socialdemokratiet vil arbejde for øget adgang eller endnu bedre obligatorisk erhvervspraktik i Nordfyns kommune. De unge skal have en motivation for at vælge erhvervsuddannelserne til, have en større motivation for at komme igennem ungdomsuddannelserne.

Socialdemokratiet er enige i målsætningen om at 90% af de unge i Nordfyns Kommune får gennemført en ungdomsuddannelse – gerne lokalt forankret.

Det lokale erhvervsliv skal sikres uddannet arbejdskraft – ikke bare om 2 år men også om 10, 20 år. Det er vigtigt for Nordfyn at erhvervslivet har den arbejdskraft de har brug for, så lokalsamfundene kan udvikles, ikke afvikles.

Socialdemokratisk kandidat til kommunalbestyrelsen                                                                                   
Bernt Nicolaysen
Stenløkken 3

 

 

 

Webmaster