Dorte Schmidt

Nr. 15 på listen.

51 år, bor i Hasmark.

Økonom.

Tidligere: Handelsskolelærer, Tietgenskolen og embedsmand i EU-kommissionen.

Mor til ét barn.

Hobby: Islandske heste

Mobil: 50428718, e-mail: dsb@nordfynskommune.dk

Kommunale poster
Jeg har siddet i kommunalbestyrelsen for Nordfynslisten i 12 år. Medlem af Børn & Unge-udvalget og Økonomiudvalget og tidligere formand for Handicaprådet.

Mærkesager

  • Som økonom har jeg hele livet arbejdet med tal. Jeg kæmper for, at borgerne får mest muligt for deres skattepenge ved fokus på god økonomistyring og konstant opmærksomhed på områder, der kan forbedres.

    Styr på økonomien = penge til velfærd.

  • Børn og unge har min store opmærksomhed, ikke mindst børn med særlige behov. At få en god start på livet er essentielt for et godt voksenliv. At mestre eget liv og deltage i samfundet er to vigtige grundpiller for et godt liv. Derudover vil jeg kæmpe for at bevare skoler og daginstitutioner i lokalområderne.
  • Vi skal have udvikling og investere i HELE kommunen, på landet, i byerne, langs kysten.
  • Jeg har stor fokus på, at borgerne skal behandles ordentligt. Det være sig, om man er løbet ind i et problem med kommunen, eller om man har et handicap eller er en ældre borger, som har brug for hjælp. Alle skal have den hjælp, de er berettig til og skal have den nødvendige information. 
  • Beskyttelse af naturen og vores ressourcer ligger mig meget på sinde. Kommunen skal gå foran i energibesparende foranstaltninger.Ærespriser

    I 2004 blev jeg kåret som Årets Europæer af Europabevægelsen, for min indsats for afsløring af omfattende svindel i EU’s statistiske kontor. En pris som normalt gives til statsoverhoveder, ministre m.v. Desuden modtog jeg Frode Jakobsen Prisen for mit usædvanlige mod som europæisk embedsmand – for at afsløre svindel.

    Jeg brænder for lokalpolitik og Nordfyns Kommune… Jeg kan og vil gøre en forskel.

 

Webmaster